Ajankohtaista

Pidetään kaikkien yhteinen Mannervesi puhtaana!

Iloista vuotta 2022!

Rauhallista Joulua !

t: Puhdas Mannervesi ry                                 Pyhämaan Pirtin myyntinäyttely yhteistyökumppanimme taiteilija Yrjö Varjanteen maalaamista akvarelleista, jotka sijoittuvat Mannerveden maisemiin. Akvarellien tuotto käytetään Mannerveden suojelutyöhön.

Hieno lahja omaksi iloksi tai joulupukin konttiin.

Töihin voi tutustua Pirtin aukoloaikoina. (Avoinna ma-to 11-16 pe 11-17 la 11-16 ja su 12-16).

Kuvat tauluista löytyvät myös Facebook sivuiltamme.

Suuren suosion saaneet Mannervesi -aiheiset joulukortit tilattavissa myös ennakkoon 10 kpl/12 € ja 20 kpl/20 € osoitteesta: puhdasmannervesi@gmail.com.

Kosteikkojen rakentaminen

Miksi kosteikko?

Ihodenjoen mutka Kaukassa: Tänne rakennettavat kosteikot tulevat keräämään pelloilta ja ojista tulevat vedet joen molemmin puolin. Nykytilanteessa ravinteet kulkeutuvat suoraan Mannerveteen sitä rehevöittämään.

Siksi Kosteikko!

Tästä voit lukaista mm. siitä, mitä eri luonto- ja kasvillisuustyyppejä Mannerveden Uudenkaupungin puoleisella osalla sijaitsee, minkälaista linnustoa alueella tavataan ja millä tolalla vesiensuojelulliset toimenpiteet ovat.

KIPSI-hankkeen tavoitteena on levittää Saaristomeren valuma-alueen pelloille kipsiä 50 000 - 85 000 hehtaarille vuosien 2020 - 2022 aikana, mikä vähentää valuma-alueelta Saaristomereen tulevaa fosfori- ja kiintoaineskuormitusta merkittävästi.

Vuosikokous pidetään lauantaina 24.4.2021 klo 14 etäyhteyksillä sekä voimassa olevien kokoontumisrajoitusten salliessa kokoukseen voi osallistua myös läsnä olevana. Kokouksen yhteydessa esitellään Kuormitus kuriin -hankkeessa tehty kuormitusselvitys ja pidetään hankkeen ajankohtaiskatsaus. Kutsu, jossa ilmottautumisohjeet, on toimitettu jäsenille.

Mannerveden rannat piirun verran paremmiksi! Viimeisetkin jäät ovat lähdössä Mannervedeltä, ja mökeillä ja rannoilla oleskellaan yhä enemmän pääsiäisestä lähtien. Talven jäljiltä paljastuvat myös roskat. Puhdas Mannervesi ry haastaa kaikki rannoilla liikkujat keräämään roskia huhtikuun aikana. Yhdistä hyöty ja huvi: Ota roskapussi taskuun ja lähde...

Joulukortti

27.11.2020

JOULUKORTTIMME TULEE KOHTA PAINOSTA! Akvarellitaiteilija Yrjö Varjanne on joulukorttimme taiteilija. Pukki on tarttunut airoihin, koska Mannervedellä ei jäitse pääse kulkemaan. Kumpaankohan Pukki ensin poikkeaa: Luarol vai Mantrel?
Päivitämme kortin myyntipaikat kohta puolin, mutta kysellä kannattaa jo lauantaina Salen pihalla klo 10 - 12...

Puhdas Mannervesi ry on mukana lasten joululahjakeräyksessä yhdessä Pyhärannan sosiaalitoimen ja Ihoden Seutuyhdistyksen kanssa.
Voit osallistua keräykseen pyytämällä lahjatiedot sähköpostitse puhdasmannervesi@gmail.com tai noutamalla kortin Rohdaisista Salen pihalta la 28.11. klo 10-12. Tarjolla myös jouluglögiä.